Workshop A: Toyota verbeter-kata / Lydia van den Bogaard (Coach – Toyota Lean Academy)

Binnen Toyota cultuur is Kaizen (continue verbeteren) een kernwaarde en een instrument/methode om continue te verbeteren. Toyota Kata gaat over denk- en gedragsroutines, zoals beschreven door Mike Rother. In Japan worden deze routines ‘Kata’ genoemd.

Binnen Toyota zijn Kata’s niet vastgelegd in procedures of trainingen, maar ze vormen wel de basis voor een aanpassingsgerichte, continue verbeterende organisatie.

In deze workshop ervaar je op een speelse wijze de kracht van Kaizen. Kata is een routine die je oefent, zodat het patroon van verbeteren een automatisme wordt en uiteindelijk resulteert in een blijvende gedragsverandering!


Workshop B: Optimale teamdynamica mbv Insights Discovery / Jan Veeckman (Teamdynamica – V&V-partners)

Wil je ook wel eens weten waar je met jouw team staat? Weet je ook niet steeds waar en waarom het soms fout gaat? Vraag je je wel eens af hoe leden van echt samenhangende teams zich opstellen? Maar bovenal… heb je al eens nagedacht over jouw eigen rol hierin?

In deze workshop belichten we het belang en de impact van vertrouwen tussen mensen en starten we met het creëren van inzichten in onze eigen persoonlijkheid. Met behulp van Insights Discovery gaan we op zoek naar een aantal antwoorden op deze vragen.

Hoe meer we dus bewust weten van onszelf des te waardevoller onze interacties met collega’s kunnen zijn en des te meer we kunnen aansturen richting vertrouwen.


Workshop C: Boost jouw innovatiekracht / Sara Pieters (Innovatiebooster – Redzezel)

In een wereld die exponentieel verandert kan je niet stilstaan en is het zaak om maximaal in te zetten op de innovatiekracht van jouw organisatie. Maar innovatie is en blijft een een lastig vraagstuk. Tijdens deze workshop leer je:

  • 5 eenvoudige technieken om je probleemoplossend vermogen te verbeteren, te leren denken in kansen en je creativiteit optimaal te benutten;
  • 5 concrete stappen om vernieuwing succesvol op te pakken binnen jouw organisatie;
  • 10 bruikbare tips om nieuwe producten, diensten en business modellen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoefte van jouw klant;
  • En verschillende luchtige doordenkers om een mindset-shift binnen jouw organisatie te initiëren.

Verwacht tijdens deze sessie geen inrichtingsverkeer of saaie theorieën. De bruikbare tips en tricks zijn doorspekt met herkenbare en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Bovendien ga je zelf aan de slag. En stap je naar buiten met een gevulde toolbox om jezelf én jouw organisatie een flinke innovatie boost te geven.


Workshop D: Prestaties en balans met Harada / Leon Hintzen (Harada trainer – FlowHow)

Een van de grootste uitdagingen tegenwoordig is het bewaken van onze balans. Alles lijkt  tot de mogelijkheden te behoren, iedere keuze lijkt soms realistisch, ‘ the sky is the limit!’ We willen een goede ouder/partner/kind/teamspeler/collega zijn, we willen carrière maken, we willen… heel veel.

Het aantal mensen dat met stress gerelateerde klachten rondloopt of nog erger al in een burn-out is beland lijkt alleen maar toe te nemen. Maar wie bewaakt onze balans? De Harada-methode integreert de balans terwijl je je doelstellingen realiseert! Duurzaam presteren ligt ‘op de loer…’


Workshop E: Communiceer Beter en Verbindend, Bereik Meer! / Eva Storm (Heart Communication – Lazuli Training)

Hoe verbindende communicatie je helpt om heldere beslissingen te maken, talent in de verf te zetten en gemakkelijker doelen realiseert. Echte verbinding start bij echt luisteren, echte aandacht.

Een goede verbinding maken zorgt ervoor dat je de ander diepgaand begrijpt maar ook dat je zelf beter begrepen wordt. Want wanneer je taken gaat doorgeven, afspraken maken, vergaderingen gaat leiden… Wat onthoud de ander daarvan?

Deze workshop is voor wie interesse heeft in het leren waarnemen van het onderbewustzijn en open, oprecht, kwetsbaar en rechtdoorzee wil leren communiceren. Dus meer vanuit verbinding en je hart.


Workshop F: Meer balans door mindfulness en compassie / Audrey Loman (Mindfulness – Beaumind)

Deze workshop is verdeeld in twee delen. Bij mindfulness word je bewust van je gedachten, prikkels en emoties. Je leert dat je er niet in mee hoeft te gaan. Bewezen effecten: meer focus, minder piekeren, een betere concentratie, minder last van negatieve gedachten en een bevordering van creativiteit.

Compassie sluit hier op aan. Het blijkt bevorderlijk voor ons psychisch en sociaal functioneren. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat compassie samengaat met het ervaren van minder stress, minder angst, meer positieve emoties, wijsheid en levensgeluk.


Workshop G: Betekeniseconomie concretiseren / Kees Klomp (Purpose – SMO)

Betekeniseconomie is een werkwoord. In zijn workshop gaat Klomp jou een aantal concrete manieren meegeven waarmee bedrijven aan de slag kunnen met wereldverbeterend ondernemen. In een kring, met twee flipovers, ga je aan de slag met de 8M’s.