Je leert welke invloed gelukkige medewerkers hebben op het succes van een organisatie, en wat je hiervoor allemaal kunt doen. We koppelen theorie aan de praktijk!

Jim Lippens opent met een uitleg over zijn 4D Lean-model, waarin hij het belang van betrokkenheid, connectie en balans benoemt. Dit wordt gedurende de dag verder uitgediept door de verschillende sprekers en met workshops.

Sprekers matrix

Dat begint bij Lex van den Elsen van Toyota. Toyota dat wordt gezien als de benchmark op het gebied van lean. Hoe komt dat? Wat is het ‘geheim’ van Toyota? En wat kun je daar voor jouw organisatie van leren? Tipje van de sluier: een hoger doel is hierin bepalend. Zo blijkt ook later.

Arko van Brakel, CEO Semco Style Institute, neemt je mee in de principes en ideeën van participerend en inspirerend leiderschap die ook te vinden zijn in het Semco-achtige Framework en het Teal-paradigma. Met voorbeelden van zelfsturing en hoe dat werkt.

Kees Klomp, Managing Director SMO, praat ons bij over purpose. Geeft purpose zin of geeft het richting aan mensen en organisaties? En hoe gespannen is de voet tussen ‘purpose’ en ‘winst’? Ofwel: hoe zet je purpose, waarden én liefde in als waardedrijver voor jezelf en voor je organisatie?

Het onderwerp is toenemend populair en zorgt gegarandeerd voor de nodige inspiratie.

Na een ochtend met voorbeelden en veel inspiratie, kan iedereen twee workshops bezoeken die de besproken onderwerpen uitdiepen. Hier kun je leren over kaizen, teamdynamica, innovatie, zelfsturing, verbinding en purpose.

We eindigen met een knaller. Want niemand minder dan internationale bestsellerauteur Leo Bormans geeft een inspirerende lezing over het ultieme levensniveau van “Geluk”. Maar hoe bereik je dat en voor je werknemers?

Tussentijds en afsluitend is er voldoende tijd om te netwerken en bij te praten. Laat je inspireren en ga naar huis met pakkende voorbeelden en ervaringen. Op weg naar respect, connectie en balans. Voor succesvolle organisaties met gelukkige medewerkers!

Bekijk hier de sprekers en programma op een tijdlijn of in tekstvorm. We zijn de hele dag te gast bij Toyota Nederland, bij de bekende koepel langs de A27 in Raamsdonksveer (met volop gratis parkeerruimte).